Волейболният отбор на България допусна 11-та загуба в Лигата на нациите в Римини от Япония с 0:3.

 

„Лъвовете“ не успяха да противодействат по никакъв начин на техничната и бърза игра на „самураите“ и логично отстъпиха.

 

Японците изоставаха в ръстово отношение, но използваха по чудесен начин блокадата и така спечелиха солиден брой точки, които наклониха везните в тяхна полза.


Първи гейм

 

България тръгна лошо, изоставайки с 0:2 и 1:3 точки, но се върна бързо в резултата след грешка в атака на японците - 3:3.

 

В следващите минути "лъвовете" почти не участваха в разиграване, тъй като първо азиатците направиха ас, а след това допуснаха грешка от начален удар.

 

Япония се оттегли при 8:5 на първото техническо прекъсване, печелейки точки предимно чрез блокаут.

 

Аспарух Аспарухов направи пробив, благодарение на директна точка от сервис и 9:7. Впоследствие българите показаха добра работа в защита и опитаха контраатака, но японците направиха блок. Атака през центъра на символичните домакини ги изведе до 11:7.

 

Българските волейболисти бяха изненадани от флот сервис и това доведе до нов брейк за 13:9 и прекъсване за Силвано Пранди.

 

Бързата и организирана игра на "самураите" им позволи да увеличат преднината си на 16:11 при второто техническо прекъсване.

Пусната топка от диагонала на Япония и 17:11. Слаб сервис от българите, който позволи на Япония да изгради атака през центъра на разпилян блок и 18:12. Все пак при следващото разиграване „лъвовете“ демонстрираха добър синхрон в центъра и направиха успешна блокада – 18:13.

Азиатците дръпнаха с 21:14, което принуди Пранди да използва и другото си прекъсване.
 
Мартин Атанасов атакува успешно през зона 4 за 21:15. Мрежа след начален удар и 22:15. Сеганов успя да пробие защитата на опонента с изключително техничен сервис, което предизвика хаос при организацията на атаката им - 22:16.
Колев проби през центъра и 23:19. Прекрасен троен блок на българите затвори 11-ката на японците - 23:20 и прекъсване за съперника. Денис Карягин атакува по диагонала на двоен блок и това му донесе успех - 23:21. Мартин Атансов направи директна точка от сервис, което стопи разликата до едва една точка - 23:22.
Все пак японците си окупитиха и пратиха топката между блока и мрежата при следващата атака - 24:22. Аспарухов използа успешно блоката по пръстите за 24:23. Владимир Станков елзе от пейката, но скъсеният му начален удар не помогна и след светкавична атака през центъра геймът приключва - 25:23.
 
Втори гейм
Денис Карягин завърши по отличен начин по диагонала и изведе България с 2:1. Нишида отговори с отличната си лява ръка по блока - 2:2. Аспарухов използва по подобен начин японската блокада за 3:2. Атаката на Николай Колев бе спряна, Япония контраатакува и дръпна с 4:3. Грешка на Сеганов при вдигането на топката и 5:3. Нова точка за азиатците и прекъсване за Силвано Пранди.
Сервисът на Такахаши бе посрещнат добре и нашите играчи успяха чрез блокаут да спечелят следващото разиграване. Аспарухов Аспарухов бе хванат на двоен блок за 7:4. Грешка от начален удар за "лъвовете" - 8:6.
Южи Нишида продължи със страхотната си игра в атака през своята зона за 11:8. Денис Карягин се оказа най-съобразителен при разбъркване в нашето поле и отигра много трудна топка за 11:9. Такахаши изпълни много силен сервис, който не позволи на България да разгърне атаката си и Карягин бе хванат на блокада - 14:10.
Такахаши също проби от начален удар, след като топката се върна в игрището на Япония, което им позволи да осъществят нова успешна атака и брейк за 15:11. Второ техническо прекъсване при 16:12.
Аспарухов Аспарухов потърси блока и изтръгна следващата точка - 16:13. Аспарухов се извиси над всички през центъра и заби в игрището на съперника за 19:15. Разкъсана игра на блок в центъра и авансът на домакините става 6 точки - 22:16. Аспарух Аспарухов отново игра успешно по блока - 22:17. Блок на българите - 22:18. Нишида намери пространство през тройната стена на България и наниса 23-ата точка за "самураите". Аут след атаката на Денис Карягин - 24:18. Лоша игра в защита на България и 25:18.
 
Трети гейм
Третата част започна равностойно и точка за точка с минимална преднина за България при 3:2. Пайп на Аспарух Аспарухов и 6:5 за Япония. Отново Аспрухов опита да използва блока, но този път неуспешно - 10:6. Грешка от начален удар за България и 13:7. Неточност при организирането на атаката на японците - 13:8. Блокаут на Иванов  - 15:9. Сервис в аут на Япония след второто техническо прекъсване - 16:10.
Радослав Парапунов отигра чудесно топката по правата, елиминирайки блокадата за 17:11. По един аут на българите и японците от начален удар и преднината е вече 20:13.
Светослав Иванов атакува с пайп от втора линия, но извън очертанията на игрището - 22:13. Изключително технична игра по диагонала на азиатците, елиминира тройната българска блокада - 23:13. Топка в мрежата на Парапунов от сервис и край на мача - 25:14.