Волейболистите от националния отбор на България постигнаха първа победа в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Възпитаниците на Николай Желязков надделяха с 3:0 над Иран в “Арена Армеец” в София. 

“Най-важното беше, че играхме с хладнокръвие и смелост в решителните моменти в края на геймовете. Тази победа ще даде повече вяра и самочувствие на младите, че могат и в тежки ситуации като в края на последния гейм, както и във втория. Нямаше закачки между отборите, просто те се опитаха да ни провокират, но не се подадохме и се справихме добре. С тези връщания се добива едно самочувствие и увереност в играчите, не само в младите, а и в нас по-опитните. Беше много важно да постигне победа в първия мач, за да може през уикенда да дойдат повече хора в залата”, заяви Георги Сеганов след успеха над Иран.

“Със сигурност победата вдига самочувствието във всички, защото постигнахме една победа срещу отбор, който е много класен. Не съм гледал детайлно Австралия, но имаме време да се подготвим. Ще бъдем готови за мача”, добави разпределителят.