Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов коментира избора на селекционер на мъжкия национален отбор. Днес членовете на Управителния съвет гласуваха кой да наследи Николай Желязков на поста, като с голямо мнозинство на поста бе избран Пламен Константинов.

“Към всеки един от кандидатите бяха поставени въпроси за вижданията им както в краткосрочен, така и дългосрочен план. Имаме амбициозни състезания в рамките на следващата година, които всяко едно от тях е задължаващо за максимално високо класиране. Не искаме да ангажираме сега треньор и състезатели с високи очаквания, защото до момента това не ни е помагало както вътре в кухната, така и в посока медии и общественост. Ще се опитаме да осигурим най-добрите условия, така че да имаме мотовиран състав, да имаме боеспособен отбор, който да се бори за възможно най-високо класиране. От наша страна това е оставане в Лигата на нациите, надяваме се на възможност за осмица на европейското първенство и каквото сабя покаже, както се казва, в олимпийската квалификация. Това е виждането и на Пламен, а и на останалите кандидати”, заяви Давидов по време на днешното заседание на УС.

start-photo.bg
17 снимки

“Ние имахме изкключително добър избор от гледна точка на заинтересовани страни. Затвърди се мнението, че за целите, които си поставяме за следващата година, български треньор ще има по-добри шансове за подкрепа и обединяваща роля. Ние се надяваме, че този избор е правилният. Търсихме широка подкрепа сред членовете на Управителния съвет. Решението е от изключителна важност и Константинов ще има нашата подкрепа като организация”, каза още Давидов.