Звездата на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов се присъедини към лагера за олимпийската квалафикация в Берлин само ден след като спечели Купата на Русия със своя Зенит Казан.  Диагоналът на България сподели, че всички се чувстват уморени физически, но са амбицирани да играят за България и да се класират за Олимпиадата.
 

Lap.bg
24 снимки

"Българският волейбол очаква да започнем годината успешно. Надяваме се да направим един хубав турнир, да изиграем, Дай Боже,  пет мача на доста високо ниво и да зарадваме феновете и хората, които ни подкрепят", започна Цецо Соколов на днешната открита тренировка в зала "Христо Ботев".
 
"Няма какво толкова да се настройвам, в края на краищата влизаш в залата и тренираш, играеш. Различна е системата на игра, но няма какво толкова да го мислим, защото нямаме и толкова много време. Системата, която Силвано изисква, всички я знаем, знаем какво да очакваме. Предполагам, че всички са готови да тренират и да играем по начина, по който трябва", добави Соколов.
 
"Дано да издържа чисто физически. Честно казано, чувствам се малко измореничък. Но мога да наблегна физически във фитнеса. Технически за 5 дни нищо не може да се направи, не могат да се правят чудеса. Всеки се връща от клубния си отбор, всеки има болежки, всеки е уморен, всеки знае, че са празници, на никого не му стои в залата, но тренираме и играем. Всички сме тук, за да играем за България и да си осигурим място на Олимпиадата, призна още той.

"Недостатъците можем да компенсираме само с по-голямо желание и емоция. С повече време за тренировки, няма как да ги компенсираме. Показвали сме, че когато играем с емоция и се раздаваме на игрището, побеждаваме и най-силните отбори. Дай Боже, и сега да го направим, да се раздадем на максимум и да се забавляваме", завърши Цецо Соколов.