Капитанът на националния отбор Цветан Соколов говори след пристигането на тима от Израел. Диагоналът коментира класирането на отбора за Европейското първенство.

„Най-важното е, че победихме категорично в три мача и спечелихме 3 точки. Разбира се, в първите два двубоя не играхме по най-добрия начин, но най-важното е да побеждаваш, дори когато не играеш добре. В момента точно това направихме и важното е, че се борихме. Хубавото бе, че когато се бяхме класирали в третия мач излязохме за победа, а не просто да загубим време и да поиграем. Победихме категорично и показахме, че сме най-добрият отбор в тази квалификация“, заяви Соколов.

„Имаше една уловка, че отидохме като най-добрият отбор, но отсреща нямаше какво да губят и рискуваха абсолютно всичко. Мислите, че ни е било лесно, но не беше така, защото рискуваха и в повечето случаи им се получаваше. Успяхме да устоим на това нещо и да ги победим. Да, не бяха на нашето ниво, но нашият отбор има много още да израства във всеки един елемент. Това беше около 50-60% от възможностите на този тим. Също така тренирахме седем дни и имаме време за това лято“, добави още той.

„Всичко е наред в отбора. Никой не е имал проблем с друг. Отидохме в прекрасно настроение да си свършим работата и това направихме“, каза още капитанът.