България победи Нидерландия с 3:1 2:1 (22:25, 25:16, 25:21 ) в 11-ия си мач от тазгодишното издание на волейболната Лига на нациите. Вторият успех на "лъвовете" гарантира оставането на националния ни отбор в турнира. Играчите на Николай Желязков загубиха първия гейм, но в следващите три показаха, че не отстъпват по нищо на съперника, който се бори за влизане в първата осмица.
 
ПЪРВИ ГЕЙМ
 
Началото бе за "лалетата", които поведоха с 3:1, но нашият тим бързо изравни 3:3 след отлични действия на Мартин Атанасов и Радо Парапунов. Грешка от сервис позволи на България да поведе с 6:4. Хубав начален удар на Парапунов донесе седма точка за "лъвовете". Грешки в българския тим доведе до ново равенство - 8:8. Страхотна атака на Алекс Николов не остави шансове на съперника - 10:9. Мачът тръгна точка за точка и при 11:12 Николай Желязков взе първо техническо прекъсване. То даде резултат и Мартин Атанасов с чудесно отиграване отново изравни. Тройна блокада срещу Йорна означавеше 14:13, Гоцев увеличи аванса на 2 точки. Отново Гоцев спря атака на Нимир за 16-а точка и това принуди селекционера на Нидерландия Роберто Пиаца да поиска прекъсване. Единична блокада на Нимир Абдел-Азиз спря атака на Алекс Николов и изравни резултата при 17:17 и Николай Желязков взе прекъсване за България. Удар по блокадата и Вилтенбург прави аванса на Нидерландия две точки - 20:22. Докосване на мрежата от съперника носи равнството 22:22. Немир приближи отбора си успех в първия гейм с удар между мрежата и блокадата - 22:24. След атака на Парапунов топката мина над блокадата в аут и това означава гейм за Нидерландия. Бърза атака е завършена брилянтно от Гоцев за 4:2.
 
ВТОРИ ГЕЙМ
 
Първата точка бе за нас след успешна атака на Николай Колев. Блокада на Гоцев носи втора точка за "лъвовете". Силна серия на "лъвовете" донесе преднина от 5 точки - 9:4. Въпреки смените и техническото прекъсване, "лалетата" продължиха да грешат, а Алекс Николов бележи 11-а точка с атака от зона 4. Тройна блокада спира отново съперника за 14:8. В игра за България се появява Денис Карягин. Грешка от сервис на Нимир и 16-а точка за нашия тим. Карягин пък прави 17:12 с първата си точка в мача. Аут на звездата на съперника Нимир носи 19-ата точка. Карагин с отличен диагонален удар забива топката в полето на съперника - 21:15. Нимир беше "хванат" от блокадаат на Гоцев - 23:16. Мартин Атанасов приближава България на точка от спечелване на гейма, а Карягин слага точка на спорта - 25:16. 
 
ТРЕТИ ГЕЙМ
 
Добре конструирана атака е завършена перфектно от Мартин Атанасов и първата точка в гейма е за България. При 4:0 съперникът взима първо прекъсване в гейма. Нашите показват много добра защита и направо не дават шанс на съперника - 6:0. Отлична атака на Алекс Николов през центъра - 7:2. Гоцев за пореден път хваща на блокада Нимир - 10:6. Силната игра на Гоцев не само на блокада продължава с нова точка. След прекъсването обаче Нидерландия бележи поредица от точки и намалява аванса ни на 1. След три поредни точки за "лалетата"  резултатът е намален - 12:11 и Николай Желязков взе прекъсване за България. Това даде резултат и след атака на Николов и блокада на Гоцев - 16:12. Единичен блок на Николай Колев за 21:18. Грешка на Плак от начален удар - 23:20. Мартин Атанасов отигра трудна топка за 24:20, а Денис Карягин сложи точка на спора.
 
ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ
 
Отново силно начало за "лъвовете", които повеждат с 5:1 след страхотна серия на Карягин от сервис. Пак той беше в основта на следващите точки, в които показа и добра защита, а в атака беше безупречен и резултатът е 8:3. Денис Карягин с атака покрай блокадата и нов блокаут прави 16:11. Прехвърляне на Нимир с две ръце изненада нашите национали - 19:16. Йорна с удар по блокадата ни прави 19:17, а Нимир намалява разликата на една точка. Пак той изравнява с удар по правата - 20:20. Мартин Атанасов с удар по блокадата извежда България напред - 21:20. Мартин Атанасов и блокада на сеганов приближават България към гейма и мача.
 
 
БЪЛГАРИЯ - НИДЕРЛАНДИЯ 3:1 (22:25, 25:16, 25:21, 25:21)
 
БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Николай Колев, Светослав Гоцев - Владислав Иванов-либеро
Селекционер Николай Желязков 

НИДЕРЛАНДИЯ: Весел Камник, Нимир АбделАзиз, Гийс Йорна, Маартен Ван Гардерен, Тван Вилтенбург, Фабиан Плак - Роберт Андринга-либеро
Селекционер Роберто Пиаца