Двама от асовете на българския национален тим по волейбол до 21 години – Алекс Николов и Лазар Бучков, застанаха пред журналистите на летище София при прибирането си от Бахрейн. Двамата изразиха съжаление, че тимът е пуснал инициативата в полуфинала с Италия, загубен с 1:3 гейма.

„Приятно е да сме посрещнати така, усещаме подкрепа и от вас (б.р. - журналистите). Започнахме силно мача с Италия. Втория гейм допуснахме грешки и това им позволи да го вземат. След това клюмнахме и мачът приключи”, заяви Лазар Бучков.

“По-добре е да се върнеш с медал, бяхме разочаровани от неуспеха срещу Италия. Медалът възнаграждава труда ни това лято. Започнахме добре срещу Италия. Силите ни като че ли не стигнаха. Втория гейм водехме 10:6 или нещо подобно. Те направиха хубава серия, това се случи. Аз съм изключително доволен от този бронз. Много неприятни неща се случиха на отбора – контузии, проблеми. Извлякохме почти максимума“, започна Алекс Николов.

„За мен наборът ни е много успешен – 9 медала за 5 години, може би най-успешният набор даже. Остава ни още едно първенство, дано добавим и десети медал. След това – мъже. Аз съм оптимистичен“, продължи звездата на тима ни Николов.