Новият старши треньор на националния ни мъжки отбор по волейбол от няколко часа е моторизиран. Италианският специалист получи снощи служебен кросовър автомобил в средния сегмент джип. Джипът ще бъде ползван от Професора и неговия помощник Камило Плачи и им дава повече свобода по време на лагера на тима във Варна. Част о играчите дойдоха до морската столица с личните си автомобили, но задължително всички се качват на автобуса на БФВ и пътуват заедно от курорта Св.Св.Константин и Елена до зала Конгресна. Джипът Opel Antara разполага с електронен контрол на всички колела, различни плюсове за сигурност, фабрично инсталирана система за помощ при паркиране. Возилото ще бъде използвано от Пранди и щабът му по време на престоя им в България, като то е осигурено от федерацията и спонсора й София Ауто.

Още с качването колата допадна на Пранди, той бързо разучи детайлите, но първоначално го затрудни това, че е автоматик. Само минута бе необходима на наставника на Модена да потегли с кросовъра. При необходимост Камило Плачи ще взима джипа от Пранди, а самият помощник няма да има проблеми с габаритите и спецификациите на колата, защото той кара също джип в Италия.

Силвано Пранди спази програмата на националния ни тим и часове преди Мача на звездите ги извика на лекция. Тази сутрин той раздели момчетата на две групи и им изнесе уроци по теория на волейбола. Всеки четвъртък сутрин щабът му запознава играчите с изискванията и тактиката за предстоящите официални мачове. В уроците е включен видео разбор, анализ и напътствия. Всяка една тренировка на отбора се записва, после анализира от щаба и самия селекционер. Заниманията в зала започват задължително с тактически уроци, демонстрации и игрови кодове, а след това се пристъпва към загрявка и игра. Всеки вторник пък сутринта националите имат специална водна гимнастика – всички в басейна изпълняват упражнения под ръководството на Маурицио Гарденги.