Българският отбор завоюва трето място на Балканиадата по волейбол за жени под 20 години, проведена в Албания. Воден от треньора Борислав Крачанов, тимът завърши турнира с три победи и две загуби.

В последния мач, който не повлия на крайното класиране, българките демонстрираха силна игра и надвиха Черна гора с убедителното 3:0 (25:16, 25:18, 25:19). Още от началото на срещата стана ясно, че българският тим е по-класният от двата. Стартовете на геймовете бяха равностойни, но само в първите минути. Впоследствие българските момичета натискаха сериозно своя противник, допускайки единствено моментни отпускания при голяма разлика, което позволи на черногорките да се доближат.

България завърши турнира с победи над домакина Албания, Република Северна Македония и Черна гора, всичките с по 3:0. Единствените загуби на отбора бяха от победителя в турнира Турция и втория Сърбия, също с резултат 3:0.

Балканиадата беше ключова част от подготовката на българския отбор за предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе в България и Република Ирландия. Успешното представяне на турнира показва, че тимът е в добра форма и готов за предстоящите предизвикателства.