Младежкият национален отбор на България по волейбол победи с 3:2 гейма европейския вицешампион Германия във втория си мач от световните квалификации в група "А", които се провеждат в Самоков.

В отделните части срещата завърши 19:25, 25:17, 25:19, 21:25, 15:13. Цветан Соколов първо започна като диагонал в двубоя, а след това бе преместен. Соколов направи невероятен мач и завърши с 35 точки като бе и най-резултатен в срещата. Светослав Гоцев пък бе непробиваем на блокада и донесе цели седем точки за успеха на България. В тайбрека "трикольорите" водеха с 13:6 точки, когато допуснаха лека разконценртация, довела до пет последователни точки за немския отбор от сервис на Йонас Умлауфт.

В другия мач от "А" група Белгия победи Португалия в три гейма и оглави временното класиране с по-добро геймово съотношение от България.

Така младите лъвчета, заедно с Белгия останаха непобедени в групата. Двата тима ще се изправят един срещу друг в директен сблъсък в битка за първото място, което единствено дава виза за Световното първенство в Индия през лятото. Срещата ще бъде тази вечер от 19,30 часа.