Матей Казийски се очаква във Варна утре. Звездата на Тренто се прибира от почивка в Занзибар тази вечер и от утре трябва да се присъедини към лагера на националния ни отбор по волейбол в курорта „Св.Св.Константин и Елена”.

Казийски получи седмица почивка и Силвано Пранди ще може да разчита на него в тренировките от утре, като постепенно ще навлиза във форма за мачовете от Световната лига.

26-мата волейболисти продължават двуразовите си занимания от лагера край морето. Единствената по-сериозна контузия в тима ми – тази на Красимир Гайдарски в кръста – е отшумяла. Центърът ще се включи в следобедното занимание, като вече на място в зала „Конгресна” според състоянието му ще се види дали ще играе на 100%. Играчът на Левски Сиконко се контузи в сряда на сутрешната тренировка във фитнеса, отсъства от упражненията последните дни и не влезе в Мача на звездите.

Всички играчи са добре, като утре А-съставът ще има традиционните за вторник сутрин специални гимнастически упражнения в басейна на хотела под ръководството на кондиционните треньори Маурицио Гарденги и Борислав Крумов.

След като имаха по два почивни дни до сега, от тази седмица Пламен Константинов и компания ще могат да почиват само в неделя, тъй като щабът на националния ни отбор реши да включи и в събота по две тренировки.

14-те избраници на Силвано Пранди за първите мачове от Лигата в Куба на 12 и 13 юни ще се върнат до София в понеделник и във вторник ще отлетят за Хавана през Париж.Г