Матей Казийски е националът с най-малко подготовка този сезон с тима на България, но първенецът от Шампионската лига и вицешампион на Италия с Тренто е неизменен титуляр и в началото на поредния си сезон в Световната лига загатна за онова, което ни предстои да видим от него. Въпреки грешките, които допусна, посрещачът коментира, че не сме успели да попречим на ритъма на игра по домакините.

Ето и коментарът на Казийски:

Тръгнахме много добре в този мач, успяхме да обърнем развоя в първия гейм от една тежка ситуация за нас, оттам тръгнахме много по-силни и самоуверени, бяхме напред в резултата в края на втория, но там с няколко силни начални удара успяха да ни обърнат и да спечелят един загубен за тях гейм. Повярваха си и играха по-силно от нас във всички елементи. На сервис ни превъзхождаха, а ние сбъркахме доста повече от очакваното. Игра си беше, по-чисто отиграваха, бяха по-спокойни, а ние имахме проблеми и по-лесно се обърквахме. Грешките ни ги отдавам на напрежение – първи мач от Световната лига, не сме се виждали от доста време, много млади момчета и е нормално да има притеснение и неувереност докато намерим ритъм. За съжаление обаче изпуснахме един мач, който можехме да си спечелим. Да се надяваме да си вземем реванша утре.

15-годишният Леон от тима на Куба ми направи много добро впечатление. Пожелавам му така да продължава да се развива и нататък. Просто на тези години да играе толкова добре на такова високо ниво – просто комплименти! Бяхме подготвени за неговата игра, но те успяха де си играят на техния ритъм. Не можехме да им попречим с нищо за съжаление.