Капитанът на националния ни тим волейбол мъже Владо Николов и звездата Матей Казийски няма да тренират във Варна и ще се видят със селекционера Силвано Пранди и останалите национали направо на летището в София на 26-ти май, когато отборът пътува за контролите в Аржентина с местния представителен състав и Чили. От утре всички играещи в чужбина ще се готвят заедно в ДКС, единствено либерото Теодор Салпаров ще се присъедини към състава в сряда на 19-ти май.

Треньорският щаб е изключително доволен от проверките със Словакия в Попрад, където Пранди тества новите в тима. Равносметката – загуба и победа, се отчита като ползотворни приятелски мачове.

Още в два часа през нощта съставът е напуснал хотела и пътят до Варна е бил дълъг и изтощителен.

„Много сме уморени, но сега момчетата ще починат и от утре двуразови тренировки. Доволни сме от изиграните срещи. Силвано Пранди успя да види в игра и да провери това, което му бе нужно преди срещите от Световната лига,” коментира пред Гонг мениджърът на тима Евгени Генчев.

Подготовката идната седмица е изключително важна, защото след това волейболните национали стартират поредното околосветско пътешествие, като първа спирка е Санта Фе за последните контроли преди мачовете с Бразилия от Световната лига.