Часове след третата загуба на националния ни отбор по волейбол в Световната лига и загуба на реални шансове за място на финалите в Белград, селекционерът Силвано Пранди предприе масови рокади и редуцира състава на България.

Професора привика на сбирка играчи и помощници рано тази сутрин, след което Гонг научи за решенията му.

Италианецът освободи трима от българските си помощници - Виктор Карагьозов, Северин Димитров и Борислав Крумов. Родните специалисти обаче ще се върнат в лагера на националния тим след края на Световната лига за следващите надпревари – световни квалификации и Европейско първенство.

Също така новият наставник на Модена отпрати момчета от Б-отбора. Бойко Бонев и Стойко Ненчев вече са свободни да се приберат в София.

Под ръководството на Пранди, Плачи, Найденов и Бартман остават: Разпределители: Андрей Жеков, Георги Братоев, Иван Зарев; Центрове: Красимир Гайдарски, Христо Цветанов, Теодор Богданов, Светозар Иванов; Посрещачи: Матей Казийски, Пламен Константинов, Методи Ананиев, Тодор Алексиев, Мартин Пенев, Мирослав Градинаров; Диагонали: Владимир Николов, Цветан Соколов, Данаил Милушев; Либеро: Теодор Салпаров и Владислав Иванов.

На подготовка във Варна, но извън състава за Световната лига остават: Боян Йорданов, Виктор Йосифов, Иван Колев и Иван Станев.

Промени в 14-те за мачове в Русия и Япония не са предвидени. Тимът се прибира в сряда вечерта за часове до София и без да излиза от аерогарата се качва директно на самолета за двуседмичното пътуване и предстоящите 4 тежки мача от Световна лига 2009.

Днес националите няма да имат почивка и вече влязоха на сутрешна тренировка след сбирката с треньорското ръководство и видеоразбор, а следобед също ще се поизпотят в залата.