Националният отбор по волейбол за юноши до 17 години и селекционерът на тима Мартин Стоев бяха наградени за най-добър отбор и треньор на месец юли в традиционната анкета на Пресклуб България. Стоев и неговите възпитаници заслужиха отличията заради спечелените сребърни медали на Европейското първенство по волейбол до 17 години, което се проведе в България. Преди това юношите грабнаха титлата от Балканиадата.

Мартин Стоев коментира причините за загубата от Франция във финала на първенството.

"На този етап французите малко ни превъзхождат технически. Ние ги превъзхождаме със сигурност физически. Може би малко физика не ни достигна, защото преди това изиграхме много мачове. Може би и малко прекалено желание от моя страна да им е натежало на момчетата, защото моята цел беше само първо място. Двете неща може малко да са им натежали в този мач - малко умора и малко пренавиване. Това са деца, които на всеки три месеца се променят, не са изградени нито физически, нито технически, нито като характер, така че в едно друго първенство може да е различен мача. Така че всичко е пред тях. Надявам се поне половината от момчетата да влязат след време в мъжкия национален отбор“, заяви Стоев пред медиите.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.