„Мартин Стоев – новият треньор на волейболистите ни” е най-новата група в социалната мрежа фейсбук. Случайно или не, с доза истина или просто предположение – времето ще покаже дали бившият селекционер на националния ни отбор по волейбол отново ще поеме тима ни.

Името на Стоев последните седмици се спряга като вариант за заместник на Радостин Стойчев при евентуалното му напускане. Мартин за последно работи като треньор в Румъния, а в момента води преговори за бъдещето си. „Мартин Стоев – новият треньор на волейболистите ни” към момента тази група има около 2500 членове, като вече се появиха информации, че дори още тази вечер преди мача България – Франция от олимпийската квалификация, ще има агитация за неговото назначение.

Припомняме, че във фейсбук има и други групи свързани с родния волейбол, като една от най-големи и актуални в момента е „Против уволнението на Радо Стойчев!!!”. Именно участниците в тази група организират протест довечера пред Арена Армеец против БФВ и в защита на настоящия ни треньор. Протестът е обявен от 19:45 до 20:00 часа до тренировъчната зала, като според организаторите е официален и заявен пред органите на реда.

Гонг научи, че съгласувателно писмо има до Столична община за информиране на службите за протеста, като същото писмо е препратено за сведение и уведомление до Национална спортна база, към която е Арена Армеец. Залата не носи отговорност за демонстрацията, на чиято територия ще бъде. Отговорността се поема от организаторите и дали те са я съгласували с органите на реда.

Стотици бяха и онези, които снощи на мача България - Пакистан бяха със специални тениски и значки в Арена Армеец с надпис „Един от негодниците”. Същата тази група след като организира подписка с искането на оставката на президента на БФВ инж.Данчо Лазаров, вече я внесе официално в Министерски съвет. 8020 човека са се подписали в нея, а при заявяването й да прибавени писмо до премиера Бойко Борисов, копие до министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и копие на онлайн петицията „Ние искаме оставката на членовете на управителния съвет на БФВ!” с 10 781 подписа.