Волейболните ни националки не успяха да сътворят втора изненада на Европейското първенство в Шверин, Германия и отстъпиха с 1:3 гейма (22:25, 25:18, 13:25, 18:25) от състава на Полша. Момичетата на Марчело Абонданца започнаха много силно мача и макар да загубиха доста неприятно първия гейм – в който имаха аванс от 21:14, намериха сили да изравнят резултата. След това обаче на полето имаше само един отбор, като „дружина полска“ по доста категоричен начин затвори следващите две части.

Началото бе добро за нашия тим. Лъвиците поведоха с 3 точки, след което полякините успяха да изравнят и дори да поведат с 1 на първото техническо прекъсване. След това нашите момичета взеха нещата в свои ръце и отново натрупаха сериозен актив (21:14). Евелина Сиетска отиде на сервис от другата страна, тя затрудни българското посрещане, а резултатът бе изравнен. Още няколко добри изяви на полякините отмъкнаха гейма.

Във втория гейм Лъвиците заиграха отново като в началото, но този път не позволиха на полякините да ги доближат и изравниха резултата.

За жалост в третата част на полето сякаш не бе българският тим, Дружина полска нападаше откъдето си поиска, а нашите не успяваха да противодействат.

В четвъртия гейм Лъвиците се опитаха да си върнат доброто темпо на игра, но не успяха и така загубиха мача.

Българският тим заема третото място в групата след като по-рано днес Сърбия надигра Чехия с 3:0 гейма. Утре в 18:00 часа нашите излизат именно срещу чехкините, които победиха преди няколко седмици в последния уикенд от Гранд при.