Водачът на волейболния национален отбор на България на Олимпиадата в Лондон Любо Ганев заяви, че волейболистите вече са показали, че могат да правят чудеса.

„Всички в момента мислим само за мача. Ще подходим както към всеки един двубой до момента. Ще мислим топка за топка. Ще играем спокойно. Тази тактика до този момент сработи. Спокойствието го има, защото показахме какво може и постигнахме целта си“, коментира Ганев.

„Ние направихме една контрола с Русия преди старта на олимпийския турнир и мога да кажа, че бяхме напълно равностойни. Мисля, че и двата отбора са разузнали противника. Момчетата гледаха видео и видяха какво трябва да правят. Тандемът Найден Найденов и Камило Плачи работи много добре. Този, който се справи по-добре и направи по-малко грешки ще победи“, добави водачът на волейболния национален отбор.

„Със сигурност да играеш пред толкова много български привърженици в чужбина оказва положително влияние. Това много помага. Ние знаем, че има и хиляди българи в България, които ще ни гледат и искаме да ги зарадваме и тях.“

„За нас бе най-важно, че сплотихме колектива. Внесохме това спокойствие и изградихме колектива, който мога да кажа, че липсваше преди два-три месеца. Девет от момчетата за първи път участват на Олимпиада. Всички тези момчета играят като един отбор и си помагат един на друг. Това бе най-важната цел и съм сигурен, че през следващите години тези момчета ще знаят, че имаме отбор. Сигурен съм, че от сега нататък никой няма да се съмнява, че имаме силен отбор. Сега доказахме, че сме много силни и може да победим всеки. Ние направихме това, което трябваше и влязохме в четворката. Тези волейболисти показаха, че могат да правят чудеса“, каза още Любо Ганев.