Мъжкият национален отбор по волейбол, воден от Пламен Константинов, се завърна в България след участието си в Световната лига. "Трикольорите" запазиха мястото си в елита на надпреварата, след като в директен сблъсък за оставане в първа дивизия победиха Австралия с 3:2. Заедно с момчетата от Далас се прибра членът на УС Любо Ганев. Ето какво заяви той пред медиите на летище София:

"Целта, която си поставихме тази година, я изпълнихме. Задържахме се в първата група на Световната лига и направихме така, че дадохме възможност на максимален брой нови състезатели дебютанти да участват в голяма част от мачовете. Видяхте, че почти всички мачове играхме с различен състав, а знаете, че някои бяха контузени. Затова тази година взехме решението, треньорският щаб и федерацията, да дадем на някои от основните състезатели да си починат. Някои други лекуват контузии, трети още в процеса на мачовете получаваха контузии, възстановявахме ги. Така че мога да кажа, че целта я изпълнихме и мисля, че ще бъде направена една хубава равносметка от това, което всички състезатели показаха. Иначе нямаше как да разберем, че Розалин Пенчев може да играе толкова добре, колкото брат си, или Алекс Грозданов, на когото може да се разчита. Нашата задача бе да останем в Световната лига и знаехме, че не можем да гоним класиране в шестицата."

"Федерацията решава кой да бъде треньора, а той си избира щаб и състезатели. Никога не е имало проблем - нито между Константинов и федерацията, нито между него и треньорския щаб за това кои състезатели да се викат. Знаете, че почти всички национални треньори водят и клубни отбори. Заниманията с националния отбор са главно през летния период, когато приключват всички турнири. Голяма част от националите играят в клубове, които ако не са приключили ангажиментите си, няма как да ги пуснат за националния отбор. Опцията Пламен да води клуб беше предвидена още когато подписвахме с него. Това не е проблем, всичко беше предвидено", каза Ганев.