Медал от Европейското в Русия е по-трудна задача в сравнение с отличието от Световното в Япония, категоричен е президентът на волейболната ни федерация Данчо Лазаров. Според него въпреки колебливата игра на нашите от контролите срещу Гърция в зала „Универсиада” и определено не престижното представяне на приятелския турнир във Франция, трябва да вярваме в момчетата и тактиката на Мартин Стоев.

„Надявам се да покажем истинското си лице още в първия мач на 6-ти срещу Хърватия, истинските двубои ще бъдат във втората фаза на шампионата.”-споделя Лазаров пред Гонг. Според него силите са изравнени, открояват се Русия, Полша и Франция, но с добра игра от страна на нашите можем да извоюваме победи и дори място във финала.

Микроклиматът в тима е отличен, Мартин Стоев вече надъхва избраниците си за старта на Евро 2007.

„Добре е, че последният етап от подготовката бе извън България, за да могат националите да се концентрират изцяло върху предстоящите мачове в Москва.”-казва още волейболният бос и допълва, че като медалист от шампионата на стария континент пътят към Пекин ще бъде максимално улеснен.

Голямата цел и амбиция на треньора Мартин Стоев е участието ни на предстоящата олимпиада в Китай, след като пропуснахме Игрите в Сидни и Атина.

Ден преди старта на мачовете в нашата група „Д”, волейболен бос номер 1 у нас се присъедини към лагера на националите в Москва. Дали отново ще бъдем горди с класата на волейболните ни лъвове, ще видим от резултатите. Битката в Москва стартира.