Президентът на българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров заяви, че оценката за работата на Силвано Пранди е отлична.

"Смятам, че оценката за работата на Силвано Пранди е отлична. Пранди постигна изключително голям успех, донасяйки третото място на европейско първенство за България. И преди казвах, че трябва да му се даде време, за да постигне успехи. Представянето на нашия национален отбор на европейското в Турция бе на високо ниво. Пранди не наследи готов отбор, трябваше тепърва да го сформира и изгражда, и заради това бяха слабите резултати в световната лига,” обясни босът на волейбола. „Нашият отбор има огромен потенциал, който не успяхме напълно да разкрием на това първенство, но отличията са безспорен успех.”

„Относно нападките на италианците срещу треньора ни, смятам че тяхната федерация трябва да търси проблемите в отбора си, защото те не са извън Италия," коментира Лазаров.

За целите на Световното първенство през 2010 година, шефът на централата каза, че могат да се търсят и по-сериозни отличия. „Важното е да има медали,” отбеляза той.

„Безспорно 26 години са много време. Дано оттук насетне нямаме такива големи периоди паузи. Надявам се, че успехите тепърва предстоят.”

„Предстои ни много работа, всички състезатели трябва да продължават да се усъвършенстват в своите клубни отбори, за да дойдат максимално подготвени. Пранди ги поставя в условия на сериозна конкуренция, в резултат на това има растеж,” добави Лазаров.

Инж. Данчо Лазаров сподели, че волейболистите ни са били гледани от много мениджъри по време на Европейското първенство, и те са останали впечатлени от изявите им. Той добави, че премията за бронзовите медали вече е обсъждана, но още не е решена.