Само победа е целта на волейболните ни национали в първия ни мач от втората фаза на Евро 2007, сподели за Гонг президентът на федерацията Данчо Лазаров. Според родният бос Русия е най-силния тим за момента в нашата група F, но волейболистите ни могат да постигнат успех, ако играят така, както ги видяхме срещу Италия. Естествено в нашия лагер са силно обезпокоени от състоянието на Краси Гайдарски, лекарите в Москва смятат, че може би няма разкъсване на менискуса, но състоянието му не като за важен мач.

Според Лазаров е добре той да бъде заменен в днешния мач от Костадин Стойков като център, но до последно ще умуват в треньорския щаб дали да се рискува с влизане на Гайдарски.

Публиката ще бъде допълнително предимство за тима на Владимир Алекно, залата е вече пълна и се очаква мача с България. В щаба на Русия подхождат с респект към нашия тим след чистата победа над Италия.

„Дошли сме да се класираме възможно най-добре. Излизаме за победа, чакат ни още тежки мачове. Финландия е изненадата, те вече имат апетити за полуфиналите. Трябва да играем добре.”-сподели от Москва два часа преди двубоя със „сборная” Данчо Лазаров.