„Последните години разбрахме, че българските треньори трябва да трупат опит и повече родни специалисти трябва да бъдат в щаба на националните ни отбори”, обяви президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров.

Босът сподели, че изборът на Николай Иванов за пом.треньор на Камило Плачи за работа с разпределите е: „Не временна покана, а в дългосрочен аспект. Той има своето място в щаба на националния ни отбор”.

Лазаров не скри още: „Радвам се, че двама български треньори сега ще има в руската Суперлига – Пламен Константинов и Николай Желязков”.

Данчо Лазаров обяви още, че следващите дни ще стане ясно кой български треньор ще поеме националния ни отбор за младежи до 23 години, който ще участва на първото Световно първенство в Бразилия от 6 до 13 октомври. В този форум ще участват 12 отбора. „Български треньор и български щаб ще има този отбор. Тези дни ще обявим името защото още не е взето окончателното решение. Възможно е Камило Плачи да помага на младежите, като в тима ще влязат Николай Пенчев и Добромир Димитров”, допълни президентът на БФВ.