Националният селекционер на България по волейбол  Пламен Константинов коментира чистия успех с 3:0 гейма над Канада в турнира Лигата на нациите във Варна. Специалистът каза, че победата е била важна, за да може „трикольорите“ да излязат от кризисната ситуация, в която са се намирали. 

"Днешният мач беше важен, най-вече, за да си повярват играчите, че в тази формация могат да играят добър волейбол. Най-интересното е, че този отбор играе по-добре навън отколкото вкъщи. Беше много важно днес да излезем от тази кризисна ситуация. Момчетата го направиха по най-добрия начин. Имаше, това което очаквах, освен желанието, емоциите и позитивното настроение вътре в игрището, имаше и тактическа дисциплина и организация на игра. Коренно разлика с вчера, за един ден хората не могат да се променят от трениране или нетрениране, значи проблемът ни е повече в главата. може би тежат донякъде очаквания на хората, заради домакинството на Световното първенство, и Големият плюс днес беше - първо - завръщането на Боян Йорданов, който е състезател, имащ много специална връзка с публиката", каза Константинов.

"Според мен това нещо той (бел.ред.- Боян Йорданов) го пренесе и върху другите играчи. Казах на момчетата и те трябва да го разберат, че когато има някакви липси - примерно физически, технически, може да се компенсира с отборна игра и организация. Един добре организиран отбор винаги е сложен противник, може да не спечели, но винаги се играе трудно срещу него. Това нещо може да ти компенсира някои други недостатъци, въпросът е да вярваш в това и да го използваш", продължи селекционерът ни.

"Надявам се момчетата да задържат за утре (17 юни) положителната емоция и енергия, пък и желанието. Бразилия е Бразилия, да не се заблуждаваме, независимо че са в сложна ситуация в групата. Едва ли са очаквали да загубят два мача тук, но забележете - губят с 2 точки разлика, значи губят с игра. Да не се заблуждаваме, че ще ни е лесно срещу Бразилия. За мен е по-важно да запазим стабилността в играта, не ме интерсува толкова крайният резултат срещу Бразилия, колкото да запазим тази игра без големи сривове. Тодор Скримов е аут до края на лигата, надявам се за около месец да се възстанови", завърши Пламен Константинов.