Капитанът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов призна, че може да се откаже от националната фланелка. Константинов заяви това след приключването на заседанието на волейболната федерация.

„Мисля, че трябва да приключим темата национален отбор. Решенията са си мои, никой не ми е подсказвал. Дойде ми малко множко, искам да си отдъхна. Никой не ме пита аз как съм преживял тези 15 дни и тези дни чакане на Олимпиадата. Аз не можах да я изживея. Относно Лондон , далеч ми е! Никой не знае утре какво ще прави, пък след четири години . . . ”, заяви Гибона.

„Мартин не е взимал решенията, той трябваше да се посъветва с доктора. Аз се чувствах страхотно, бяха в отлична форма в Корея.”

Относно допинг скандала, който се разрази по време на Олимпийските игри Пламен заяви: „Темата тестостерон и Пламен Константинов е приключена! Разбрахме се да не я коментираме повече. Па заседанието, което продължи 3 часа и 20 минути обсъждахме ситуацията, как са били взети решенията. Имаше и някои грешки при решенията, но те са с оглед критичната ситуация. Имаше известни разминавания при изказването на мненията на всички замесени. Тестостерон и Пламен Константинов нямат никакви допирни точки. Не исках да казвам, че съм се контузил и се прибирам. Аз предпочитах да рискувам. Не е нужно да се топим като няма доказана вина. Заболя ме от много неща. При нас допинг няма, но паниката е, че никой не е застрахован. Убеден съм 1000% в себе си. Не съм луд! Случи се в най-неподходящия момента. Всичко е събрано все едно е нарочно. Коментари е имало, дали не е саботаж, но факти няма!”.

За самото заседание, което в крайна сметка не доведе до никакви решения, Гибона заяви: „Исках да видя каква е действителната ситуация. Всички бяхме и удовлетворени, и разочаровани от заседанието. Моето мнение е, че българският спорт няма нужда от отказване”.

Относно предстоящите си планове Гибона заяви: „Оттук нататък ми предстои Гърция, бузуки и подготовка с Ираклис. Чакай за Евро 2009. преди това има Гърция, Шампионска лига, ЦСКА. В червените има един елемент, който ми е симпатичен и не е по-млад от мен. Предстоят ми доста приятни неща”.