Най-титулуваният волейболист в България Борислав Кьосев сподели впечатленията си след изиграването на първите четири мача от Световната купа в Япония.

„Ще има доста въртележки в този маратон и всичко може да се реши не от броя на победите, а от последния коефициент – геймовото съотношение. Независимо от загубата, отборът ни игра много добре днес. Американците надскочиха себе си, защото бяха поставени на кръстопът. Със силния си сервис малко разколебаха посрещането ни. Важното е да не изпадне в криза. Срещу Бразилия имаме положителен баланс, те не са с основния си разпределители и имат колебания в играта си. Ние сме добре подготвени и затова утре може да изнесем силен и добър мач. Мартин Стоев разполага с равностойни смени на почти всички постове и за първи път всички играем като едно цяло. Андрей Жеков налучка играта с центровете, което беше слабо наше звено. Пораснал е! Пламен Константинов е водещата фигура, достойният лидер. Гибона има невероятни качества и сериозна подготовка. Само трябва да дадем повече при диагоналите и малко да затвърдим блокада и защита, защото доста топки излизат през ръцете навън. Другият поток е по-слаб и имаме възможност за нови победи, само срещу непобедена до сега Русия ще бъде сложно. Маратонът е дълъг, до сега нещата вървят както ни се иска, има време за много изненади”, коментира бронзовият медалист от Световното в Париж през 1986 година и носител на бронзовите отличия от Европейските шампионати през 1981 и 1983 година.

Борислав Кьосев пожела: „От сърце желая на момчетата да се класират на Олимпиадата. Върхът на кариерата е олимпийския турнир, на който се взимат исторически медали”.