Капитанът на волейболистите ни Владо Николов очаква да види във Варна за контролите със Сърбия звездата Иван Милкович. Според него след отказването на Никола Гърбич, той е логичният капитан и лидер на тима.

Съставът ни се готви за Евро`2011 и приятелските срещи със западните съседи ще са последни проверки на родна земя, преди тимът да отпътува за турнир във Франция и оттам за шампионата на стария континент.

Факт е, че поисканият кредит на доверие след финалите на Световната лига дава резултат и отборът ни играе все по-добре - видя се на мини-турнира в Арена София в двете победи над Чехия и Франция.

“Със спечелването на турнира само загатнахме за потенциала си. Тренираме здраво, а работата винаги в живота се отплаща. Целта ни е Европейското, за това тренираме, но в спорта не можеш да дадеш категорична прогноза за успех. Приятно е да играеш в пълни зали, естествено, че подкрепата е страхотен стимул. Феновете ни мотивират. Аз лично тренирам много здраво, използвам малкото свободно време за възстановяване. Не ходя на плаж, някои от по-младите в отбора излизат и стигат до морето, но аз гледам да си почина между отделните тренировки.” - разказва за Гонг от лагера във Варна капитанът Владо Николов.

Националите ще се радват отново на пълна зала за мачовете със Сърбия, обявените цени от 2 лева със сигурност ще привлекат много приятели на волейбола в Двореца на културата и спорта във Варна, а това ще е последен стимул за очакван медал от Евро`2011.