Капитанът на руския национален отбор по волейбол Тарас Хтей говори пред руските медии за мачовете срещу нашия национален тим в Четвъртък и Петък във Варна. Универсалният играч също така призна и какво е състоянието на отбора на Владимир Алекно и какви са по-дългосрочните цели пред “сборная”.

“Мачовете в България са с особен характер. От една страна нямаме загуба досега и ще е хубаво преди финалите в Полша да имаме стопроцентов актив, което ще ни даде увереност и самочувствие. Все пак обаче има друго важно нещо. Това е физическото ни състояние. Сезонът бе тежък за мен и моите съотборници, така че едва ли има смисъл срещу българите да се хвърлим с всички сили. По-важно е да се запазим свежи и да не допуснем нови травми. Има какво още да подобряваме в играта си. Много е хубаво и това, че треньорът ни дава шанс и на нови играчи да натрупат опит”, заяви волейболистът на Локомотив Белогорие.

В руския тим с травми са разпределителят Сергей Гранкин и блокировачът Дмитрий Мусерски. Първият игра при гостуването на Германия, докато центърът не е влизал в игра от края на месец май, когато Русия се срещна с Япония.

Хтей е един от най-опитните играчи в селекцията на Русия, като 28 годишният състезател дори има бронзов медал от Олимпийските игри в Атина през 2004.

Лидерът в нашата предварителна група “В” на Световната лига пристига във Варна днес.