Волейболните ни национали поканиха Франция за две контроли преди олимпийската квалификация. Тимът ни очаква „петлите“ в София за две срещи на 30 април и 1 май, като срещите ще бъдат в Арена Армеец.

„Други отбори не сме канили. Ще намерим зала, в която националите да тренират след това когато в Арена Армеец е Световната купа по художествена гимнастика. Обсъждахме въпроса с Национална спортна база, а и грациите изместиха с ден напред своето състезание защото на 6 май сутринта е инспекцията на CEV за олимпийската квалификация”, каза президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров.

България вече е депозирала съвместната си с Турция кандидатура за домакинства на Европейските волейболни финали при мъжете и жените през 2015 година. Мачовете в родината ни ще бъдат в София и Варна, като и Арена Армеец и зала „Конгресна” на ДКС имат лиценз за мачове от такова ниво.

„Първоначално искахме да кандидатстваме само за финалите на Европейското при мъжете, но от турска страна предложиха да искаме домакинство и на Евро`2015 при дамите. Ние се съгласихме. Кампанията още не е стартирала, но ние вече депозирахме съвместната си кандидатура в CEV. Обсъжданията и решението най-вероятно ще бъде взето през септември 2012 година”, коментира още Лазаров.

Ако спечелим домакинството на Евро`2015 финалите при мъжете ще бъдат в София, а при жените вероятно в Анкара.

„Имаме сериозни шансове да спечелим домакинството на Евро`2015 при мъжете и жените. Премиерът Бойко Борисов застана зад кандидатурата ни”, допълни още президентът на БФВ.