Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи сподели след поражението с 1:3 гейма от Италия, че тимът ни все още няма необходимия опит, за да може да печели подобни важни мачове.

"Трикольорите" ни излизат утре в мача за третото място на Евроволей срещу състава на Сърбия.

„Италия спечели, защото показа, че е по-готова за този тип мачове. Играчите, които италианският тим събира през годината, играейки важни мачове в италианското първенство и международните турнири, си личат в такива срещи. Ние лека-полека трябва да се приближим към това ниво“, сподели Плачи пред ТВ7.

„В първия гейм, ние се държахме добре, а Италия игра много лошо, а след това Италия направи много важна смяна с включването на Пароди и започнаха да контролират посрещането. Вторият гейм можеше да бъде ключът към този мач, но не успяхме да поведем за 2:0“, допълни Плачи.

„Мисля, че губещият винаги е разочарован и винаги има горчилка, сега трябва да се възстановим психически и физически и да мислим как трябва да изиграем добре утрешния мач. Не трябва да се съжалява, така или иначе играхме този мач – загубихме го. Във всеки мач се учи, не само от загубите. Защото това, което правя винаги с отбора, след всеки двубой, е да им покажа това, което направихме добре и това, което направихме зле“, каза още Плачи.