Селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи сподели след пристигането на българска земя, че единствено щастливият край на приказката не се е сбъднал. Тимът ни завърши на четвърто място на Европейското първенство, което се проведе в Дания и Полша.

„Положителна е оценката, защото достигнахме до важната – финалната част. Спечелихме си това достигане до Финалната четворка, никой не ни подари нищо, даже изминахме по-трудния път. Цялата тази година за мен е много позитивна и просто липсваше финалната част на приказката. Можеше да се случи една приказка с щастлив край“, сподели Камило Плачи.

„Минах и потупах всеки един по рамото, това беше жест, който много хора оцениха. Аз знам какво означава едно потупване по рамото в труден момент.“

„Всяко състезание има различен път и има различни цели, а за нас е важно да се утвърдим като отбор, който е винаги сред най-добрите“, сподели селекционерът.

„Мисля, че това е отборът и трябва да постигнем максималното с този тим. Изборът на лидер е мълчалив, а никой не казва ти ще си лидер. Групата го припознава като лидер. Ние нямаме психологически проблем. Трябва да имаме състезатели, които да играят по-интензивно през сезона и да стават все по-добри. Психиката е първото извинение на слабите хора“, завърши Камило Плачи.