Информацията на Гонг от кулоарите на родния волейбол преди пресконференцията на Радостин Стойчев и Матей Казийски по-късно през деня е:

Премиерът Бойко Борисов е поздравил тима и щаба на отбора ни за спечелването на олимпийската квалификация и е пожелал този тим и треньор за представят България на Летните олимпийски игри в Лондон.

Очаква се Стойчев да обяви, че подава оставката си, както анонсира на пресконференцията след първата олимпийска квалификация. Въпросът е, че както вече бе намекнато, БФВ няма да му я приеме и предстоят нови преговори и разговори.

Помощник треньорът Камило Плачи няма да води националния ни отбор в Аржентина и Португалия за Световната лига, а след около два дни ще се прибере в родната си Италия, където да се възстанови, след като в момента е в болница. Той обаче ще бъде част от тима ни в Лондон.

Някои от основните ни волейболисти няма да играят за селекцията ни в предстоящите два турнира от Световната лига. Очаква се почивка да получат Матей Казийски, Андрей Жеков, Тодор Алексиев и други.

В Аржентина и Португалия България ще бъде водена от българските помощници на Стойчев Георги Петров и Найден Найденов.