Официалният сайт на световната волейболна федерация ФИВБ посвети статия на назначението на Иван Петков като старши-треньор на българския национален отбор за девойки до 20 години преди Световното първенство в Пуерто Рико през септември.

В материала се припомня, че Петков е направил международния си пробив на треньорското поприще като помощник-треньор на девическите националки на България, които през 2009 година завоюваха четвъртото място на Световното първенство в Мексико, както и че е наставник на женския отбор на Марица (Пловдив), с който постигна златен дубъл и ще участва в евротурнира за Купата на ЦЕВ, пише volleymaritza.bg.

”За нас е голяма чест, че ще играем на това Световно първенство”, заявява Петков пред авторитетната медия и коментира още:

”Нямаме поставена конкретна цел пред отбора, но се надявам да играем достойно и да направим едно добро представяне, с което да можем да се гордеем. Попаднахме в нелека група с два карибски (Пуерто Рико и Куба) и два европейски (България и Русия) отбора. Очакват ни три тежки мача, но амбицията ни е да продължим напред в първата осмица на шампионата. Ще се борим във всеки мач и ще дадем всичко от себе си да завършим четиригодишния цикъл на това младо поколение с удовлетворение от това, което сме направили през годините.”