Старши треньорът на националния отбор на България по волейбол за юноши до 18 г. Виктор Карагьозов определи състава от 12 състезатели за Балканското първенство от 12 до 16 януари, което е квалификация за Европейското първенство през 2022 г. България е домакин на Балканското първенство и ще има възможност да преследва квота за еврофиналите пред родна публика. Мачовете ще се играят в спортна зала „Левски София“.
 
5 лева струва дневният билет. Пропуските ще се продават на място в спортна зала „Левски София“. Зрители ще бъдат допускани след предоставяне на зелен сертификат. В дебютния си мач утре (12 януари) България се изправя срещу Турция от 17,30 часа.
 
„Турция е сериозен съперник. Ако не сме максимално мотивирани и концентрирани, ще имаме проблеми. Това е един от основните ни опоненти за класиране на Европейското първенство. Сърбия, Турция и донякъде Румъния са близки като качества до нас и ще трябва да покажем с пределна мотивация от самото начало до края, че искаме повече успеха и класирането на Европейското“, заяви Виктор Карагьозов пред сайта на БФВ.
 
 
СЪСТАВ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ЗА ЮНОШИ ДО 18 Г. 
 
Разпределители: Симеон Николов, Рангел Витеков
Диагонали: Георги Бъчваров, Кристиан Титрийски
Посрещачи: Александър Къндев, Виктор Томов, Кристиан Андреев
Централни блокировачи: Александър Николов, Костадин Козелов, Стелиан Делибосов
Либера: Костадин Чипев, Любомир Атанасов