Италия отмъкна статистика на женския ни национален отбор по волейбол Андреа Сакета. Специалистът, който бе част от щаба на Драган Нешич, е получил покана да се присъедини към италианския национален тим за девойки.

В същото време селекционерът на Любка Дебърлиева и компания сподели, че е отказал оферти от други национални федерации, за да остане и днес да продължи договора си с България.

„Смени в щаба ни за догодина със сигурност ще има. Съжалявам, но така е в кариерата ми – взимам хора около мен и ги обучавам добре и после те стигат на високо. Андреа Сакета получи много хубава оферта от националния отбор на Италия за девойки. Ще намерим хора с голямо желание да работят за България. Основното нещо, което искам е да работят с желание и след това да се мисли колко струва това. Лично аз имах предложения от други федерации да работя за тях, но ги отказах” каза сърбинът с български паспорт.

Драган Нешич изрази съжалението си, че женският национален отбор не е успял да се класира за Световното първенство, но отчете огромното желание за работа на високо ниво от страна на състезателките, с които държавният тим стигна до осмо място на Европейското първенство и трето място на Европейската лига, както и успешното включване на волейболистки от девическия национален отбор, достигнал до четвърто място на Световно първенство. Мъжът на Нели Маринова - Нешич настоя за предстоящия сезон лекар на женския ни тим да бъде д-р Георги Касабов.

„Най-важната задача за 2010-та е класиране за Европейското през 2011 година и оттам работа за високи резултати през 2011 и 2013”, каза още Нешич и продължи: „На Европейската лига ще заложим на младите и тяхното израстване. Най-големият ни успех е, че върнахме добрата и ползотворна атмосфера в отбора и изключително професионалното отношение към тренировъчния процес на момичетата. Върнахме това волейболистките да искат да са в националния отбор. Това е основата ни за бъдещето, вече е време да търсим резултати. Разбирам момичетата, които след Евро`09 обявиха, че ще се откажат от националния тим, но не съм говорил с тях защото има време до кога да размислят”.

Още от Драган Нешич, чуйте в прикачения файл.