Домакините на 3-тия кръг от нашата група на световните квалификации по волейбол жени смело афишират вече амбициите си за първото място в компанията на България, Беларус и Чехия.

„У дома и стените помагат.” Дали обаче това ще е в плюс за скуадра адзура или може да им изиграе лоша шега и пренавиване в стил Турция на финала срещу Сърбия за Европейската лига. Иначе „Зопас Арена” в Конелиано вече очаква гостите си, а според домакините организацията ще е О.К. Италианките вече седмица тренират в залата и това ще е плюс за представянето им, но пък психологическия трик на нашият треньор Драган Нешич в Турция може да изненада фаворитите. Дано!

„Италия не може да си позволи да пропусне Световното в Япония през 2010-та. Квалификацията, на която сме домакини, е важна задача, не можем да се провалим! И трите ни съперника са на едно ниво, всеки мач ще бъде труден. За нас обаче е невъзможно да направим грешки, защото Световното първенство е събитие веднъж на четири години. Готови сме!”- смело и със самочувствие обяви треньорът на италианките Масимо Барболини.

Звездата на „скуадрата” Франческа Маркон определено се очаква да бъде лидер на състава. Младата нападателка освен с таланта си впечатлява и големите си амбиции. Дали обаче треньор и състезателки не се изхвърлят прекалено, още преди началото на битката в група Н?!

Световните квалификации в Конелиано са голямата цел и на нашия състав, във финалната четворка на Европейската лига само загряха волейболните ни дами. Красавиците в селекцията на Драган Нешич и Нели Маринова са също амбициозни и вече показват агресивна игра, макар и понякога с елементарни грешки. Треньорският щаб знае как се играе срещу Италия, така че домакини внимавайте с българките!

Ето и мачовете на женският ни волейболен състав:

Чехия- България 17 юли, 19 часа

България- Беларус 18 юли, 19 часа

Италия- България 19 юли, 21.30 часа

Очаквайте всичко най- любопитно от лагера на националките в Италия, както и пряко резултатите от срещите на българките.