Волейболните ни национали на България претърпяха втора поредна загуба от Германия. Тимът ни отстъпи с 2:3 гейма (25:21, 27:29, 23:25, 25:12, 9:15) в контрола, играна пред 600 българи на трибуните в Хайделберг. Съдийството на немските рефери отново бе тенденциозно и против тима ни.

Андрей Жеков бе титуляр въпреки болките в рамото. Разпределителят започна мача на инжекции. Останалите в шестицата ни бяха Евгени Иванов, Красимир Гайдарски, Пламен Константинов, Матей Казийски, Владимир Николов и либеро Теодор Салпаров.

Първата чест бе под диктовката на българите, които след като натрупаха аванс от три-четири точки, успяха да го запазят до края. Вторият гейм отново бе с родно преимущество, но домакините отговориха с доста по-равностойна игра. България имаше възможност да поведе с 2:0 гейма, но изпуснахме геймбол при 24:23, а след отпор съперникът ни обърна за 29:27 и равенството - 1:1 части.

Нервна и напрегната бе третата част, при 23:22 за волейболистите ни, Матей Казийски атакува и повали Хубнер, но реферът отсъди аут, докато немецът поиска лекарска намеса. След тези негативни моменти, националите ни допуснаха три поредни безответни точки и Германия поведе с 2:1 гейма след 25:23.

Родният щаб дори имаше желание да извади тима ни заради съдийското порязване, но в крайна сметка, българите останаха на полето. Мартин Стоев извади Пламен Константинов и Владимир Николов, като на техни места пусна Тодор Алексиев и Боян Йорданов.

В последвалият четвърти гейм, разярени и безмилостни, олимпийците ни отнесоха домакините с 25:12. така изходът на контролата се реши след тайбрек. В петата решителна част нашите допуснаха доста грешки и отстъпихме с 9:15 точки на германците, които също се готвят за участие на Олимпиадата в Пекин.

Както вчера в Щутгарт, така и днес волейболистите ни играха пред родна публика. От близо 1000 зрители, около 600 бяха наши сънародници. Утре следобед Гибона и компания ще се качат на самолета за Сеул, където ще проведат аклиматизационен лагер преди началото на Летните олимпийски игри. В Южна Корея те ще изиграят последни две или три контроли.