Волейболният национал Христо Цветанов няма официална информация от федерацията или треньорския щаб за това дали е в състава или не за Евро 2007 в Русия. Асът не е наясно дали ще започне подготовка, кога, къде и с кого.

Неговото име и това на Владо Николов не бе включено в групата от 14 волейболисти, които треньорът Мартин Стоев ще води на лагер от 1-ви до 15-ти август в Правец. Парадоксът обаче е друг - и двамата са включени в разширения състав от 22-ма за Евро 2007.

Твърде вероятно е ексцентричният Мартин Стоев да финтира медиите и да обясни на пресконференцията си идната седмица, че не ги е отписал от тима ни и те ще работят по индивидуална програма.

Най-логично е да си помислим, че тези 14 волейболисти в Правец ще играят за България на европейското, но черно на бяло нямаме потвърждение за това. На практика, според официалния сайт на федерацията дори разпределителят Иван Зарев е сред заявените 22-ма.

Христо Цветанов не е получил до днес информация за бъдещето си в националния, пред Гонг той сподели, че с нетърпение очаква пресконференцията на Стоев, за да разбере какво се случва. За съжаление според него е пропаднал вариантът да играе в полското първенство идния сезон, надява се на нови оферти, но предпочита да подпише контракт в чужбина.

Още за ситуацията в националния ни тим волейбол-мъже от национала с въпросителна - Христо Цветанов, можете да чуете в звуковия файл.