Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов коментира сериозността на подготовката на тима за Евро 2007 в Москва, както и тежките тренировки по време на лагера в Правец.

„Тримата - Мартин, Сарата и Йожи искат да ни утрепят. Единият свършва и другият започва. Това са най-тежките моменти с идеята, след това да дойдат сладките мигове”, каза Гибона.

След промените в състава за първенството на Стария континент волейболистите ни не са се събирали да коментират ситуацията.

„Няма смисъл да се събираме, да си говорим. Не съм забелязал липса на амбиция, за да го правим. Единствено в някои от младите има чувство да издигане и повярване, всички обаче сме го преживели. Жеков сега е различен, той цялостно се бе поотдръпнал и затворил, не само игрово по време на финалите на Лигата в Полша. Андрей не е конфликтна личност, която да си го изкара, а го таи в себе си. На лагера в Правец е различен, трябва да вкара малко злоба. Преди години старите тормозиха младите играчи в отбора. Сега това го няма. Има само известна йерархия, за да не стане анархия”, разкри още Константинов.

След като в предишни години Пламен имаше голяма заслуга в разузнаването и намирането на материали за съперниците ни в различните надпревари, сега според него това не е необходимо: „Вече има специална агенция, от която като си платиш, можеш да се сдобиеш с всичко необходимо. Няма слаби отбори на Европейското. То е по-изравнено от Световното, защото големият волейбол се играе на Стария континент. Всички сме притеснени от това, което ни очаква в Москва. Хърватия и Финландия не са въобще за подценяване, имат играчи, които са в класни първенства. Може да се получат и изненади”.

Предстоящите три контроли на националите с Гърция в зала „Универсиада” на 25, 26 и 27 август ще бъдат радост за феновете им от София, тъй като рядко те имат възможност да ги наблюдават на живо в столицата.

„В София феновете ни гледат само в контроли, в които може да си правиш експерименти и едва ли има тази емоция и тръпка. Атмосферата във Варна компенсира всичките ни благородни лъжи по изпълнението на изискванията за домакинство на срещи от международния календар”, сподели Пламен Константинов.

Капитанът на бронзовите медалисти от Световното първенство в Япония не подмина и въпроса за липсата на голяма многофункционална зала в столицата и проекта за такава: „В тази зала в София, която чакаме да бъде построена може да направим бенефис, не вярвам да е реалност. Срамота е да нямаме зала в София. Няма столица в Европа без зала!”

И към момента волейболист №1 на България за 2006 година Пламен Константинов, който следващия сезон се завръща в Гърция в тима на Ираклис, мисли и живее само със спорта: „Волейболът е моето семейство! Сега и в бъдеще!”