Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов иска от 2007 година здраве и опровергаване на българския манталитет „След големите постижения идат големите падения”.
Гибонът желае на волейболистите ни да запазят, да задържат и затвърдят възхода си. „Поставянето на цели като задължителни медали е нереално. Само с нашата си игра можем да докажем, че неслучайно спечелихме бронзовите медали от Световното първенство в Япония” сподели Константинов за Гонг от Сургут.

Настоящият играч на руския ГазПром (Сургутский район) е част от изненадващите победи в Супер лигата и класирането на тима за първи път от дълго време в плейофите. „Представянето ни е отлично с оглед и на това, че имахме много тежка програма. Шефовете дори вече се замислят за дебют в евротурнирите.”

ГазПром от Сургутсий район е 4-ти във временното класиране преди последната среща от редовния сезон на шампионата срещу Локомотив (Белгород) на 21-ви март. Миналата година с Теодор Салпаров в състава клубът зае 10-о място.

Пламен Константинов обмисля да гледа на живо финалите на Шампионската лига в Москва на 30-ти март и 1-ви април, когато Динамо с Матей Казийски и Теодор Салпаров домакинстват на Тур, Лубе Банка Мачерата и Фридрисхафен. „За първи трима българи са заедно в тази финална фаза на най-престижния клубен турнир на Стария континент. Пожелавам Теди, Матей и Радо Стойчев да реализират уникалния си шанс да спечелят титлата.” пожела волейболист №1 на България за 2006 година.

Чуйте лично от Пламен Константинов за особеностите на руския волейболен шампионат, българската колония там и опасенията му за националния отбор тази година . . .