Пламен Константинов отново ще изведе България като капитан на финалите на Световната лига в Катовице от 11 до 15 юли.

Гибона ще си върне привилегията да води националите ни, след като в първите срещи от груповата фаза, за които му бе дадена почивка, Андрей Жеков бе с капитанската лента под номера на екипа си.

„Капитанската ми фланелка винаги е готова. Надявам се да съм в прилична форма за финалите, проблемът при мен беше, че дълго време не бях играл. Аз ще съм капитан, ако ръководството не вземе друго решение, но не съм чул за такова” сподели Константинов пред Гонг.

Националите ни откриват двубоите от финалната шестица със сблъсък срещу световния шампион Бразилия. Миналата година нашите поднесоха изненадата на финалите на Световната лига в Москва, отнасяйки „селесао” с 3:0 гейма.

„Не ни трябва задължително 3:0 гейма срещу кариоките, бих се радвал и на 3:2. Бразилците имат обица на ухото от нокаута, който им нанесохме през 2006-та. Ние сме от малкото отбори в света, които им създаваме притеснения. Трябва да използваме този факт. Не обичам големите приказки преди мач, но да се надяваме на добър старт. Важно е да реализираме моментален резултат от първите две срещи, който да ни прати на полуфинал. Това ще премахне напрежението”, каза още Пламен Константинов от Кенджежун-Кожле.