Часове преди да получи сабята за Мъж на 2008 година, Пламен Константинов участва в дарение на екипи, топки и други волейболни аксесоари на селекциите на Национална спортна академия „Васил Левски”. Банка Societe General, на която Гибона е лице, зарадва студентите с подаръци.

Преди церемонията в новата спорта зала в НСА, Пламен имаше и среща с Лъчезар Димитров. По-късно ректорът изрази съжалението си, че капитанът на националния ни тим не е студент в НСА и затова лично му направи подарък.

Мъжът на годината получи доста аплодисменти от студенти, студентки, преподаватели, Найден Найденов, Юлиан Карабиберов, Борислав Кьосев и други. Доста бяха желаещите и да се снимат с него, а момичета дори помолиха за автограф от Гибона на челно място върху студентските си книжки.

След края на церемонията по дарението, Пламен Константинов разкри интересни впечатления около титлата Мъж на годината и бъдещето му н националния отбор:

„Мъж на годината е признание. Първата награда, която получавам не като спортист, а като човек.

Говорих с новия национален селекционер Силвано Пранди и се разбрахме да се видим на специална среща около Коледа и Нова година. Казах му, че аз винаги съм имал мотивация и мотив да играя в националния, други са определящите фактори.

Силвано е страхотен, много го уважавам. Основният проблем е, че е възпитан, културен и с аристократична осанка, а в България в последно време простаците имат по-голям успех.

Предвид тежкия жребии за всичките състезания, които ни предстоят догодина, Пранди ще има нужда от всеки един, който може да помогне. Силвано ще има нужда.

Тази нова зала в НСА е най-хубавото нещо построено тук за последните 30 години.”