Разпределителят във волейболния национален отбор на България Георги Братоев заяви, че очаква много по-лесна победа в утрешния мач от световната лига срещу Япония.

„Мачът започна нервно за нас. Първият гейм успяхме да спечелим благодарение на сервиса си и блокадата. Важно е, че успяхме да спечелим три точки и запазихме всичките си шансове в групата”, сподели резервният разпределител в състава на Силвано Пранди.

„Не мога да кажа, че ни изненадаха. Бяхме ги разузнали добре, но играха много добре в защита. Не мисля, че ни изненадаха. Публиката е много сдържана и аплодира и двата отбора, доста са неутрални”, добави Братоев.

„Към нас има сериозен интерес. Аз съм впечатлен от Токио. Тук е уникална чистота, а хората са със страхотни принципи и е невъзможно да направиш нещо, което е забранено”, каза още националът.

„Хората са лъчезарни. Надявам се утре да бъдем малко по-категорични. Победихме с 3:1, но можеше да бъде и с 3:0. Утре смятам, че ще ни бъде много по-лесно”, каза разпределителят.

„Чувствам се много добре. Приятно е и се уча всеки един ден. Надявам се да имам още много треньори като Силвано Пранди”, завърши Георги Братоев.