Координаторът на Световната лига в международната федерация по волейбол Фабрис Гуез заяви за Гонг, че българските волейболисти имат огромен шанс да успеят за връзката Мадрид -Париж и утре да пристигнат в Китай.

По програма в събота и неделя тимът ни гостува в Ченду за поредния кръг от най-комерсиалния турнир.

От щабквартирата на ФИВБ в Лозана контролират ситуацията около дългото пътуване на тима ни от Аржентина до Китай, авиокомпанията, която трябва да извози българите до Париж е поела ангажимент да асистира на отбора на испанска земя.

„Най-важната задача за нас сега е българският отбор да пристигне навреме в Китай и мачовете да се играят” - каза за Гонг Фабрис Гуез.

По отношение на лошата организация и многото проблеми на родните волейболисти в Аржентина, от ФИВБ ни увериха, че са запознати със случая.

„Получихме писмо от българската федерация, обяснение от аржентинската. Ще разгледаме и двете и международната централа по волейбол ще се произнесе по случая” - допълни Гуез.

Още за мерките, които евентуално ще вземе ФИВБ при евентуално закъснение на българския тим чуйте от координатора на Световната лига.