"Това класиране беше от голямо значение за нас. От федерацията направиха всичко възможно за да вземем квалификацията вкъщи, за тях също е много важно. Всички дойдоха да ни подкрепят. Тепърва започват да правят планове", заяви една от звездите на женския национален отбор по волейбол Страшимира Филипова след класирането за Световно първенство.

"Със сигурност България ще гледа да вземе подобаващо място и да покаже добър резултат, за да зарадваме всички българи, които ще ни подкрепят."

"И аз си я спомням много добре тази квалификация (през 2010 година б.р.), защото там бяха отборите на Чехия и Беларус. Италия бе домакин и стана първи, а публиката им помогна много. Тогава направихме 3:2, играхме много силно. Тогава може би не осъзнавахме какво значи Световно първенство, никога не сме били и това ще бъде една крачка напред."

Относно последното Световно първенство, на което България е участвала - през 2002 година, Филипова коментира: "За съжаление почти никоя от нас не е била, гледали сме го по телевизията, сега след като сме се класирали, определено всичко през лятото ще бъде концентрирано за Световното. След като видим с кои отбори ще сме в група, ще видим какви шансове имаме. Това е най-важното за тази година."

"Най-важното е, че играхме като отбор и в трите мача. Имаше геймове, в които бяхме невероятни. Важното е, че извоювахме три победи. Зарадвахме публиката", допълни волейболистката.