Ева Янева разкри пред Гонг причината за двете загуби до сега на България в Европейската лига: „Падаме, когато играем в зелено. В Орестиада няма да е така!”

Нашите националки бяха надиграни от Испания и Сърбия в първите си мачове, когато именно бяха със зелените екипи. „Не знам дали на зелените фланелки, или на някакво подценяване се дължи това, че до сега първия си мач все губим, а после бием в Европейската лига”, каза Ева.

Преди заминаването за мачовете от третия уикенд в Орестиада от дебютното издание на Европейската лига при дамите и освещаването на националния автобус, българската звезда на Кан сподели: „Искам да благодаря на БФВ за осигурения комфорт. Аз и отборът сме добре, въпреки липсата на някои от основните състезателки, които получиха тази седмица почивка. Искам да се върнем с две победи и гъркините да си останат само с един спечелен гейм в класирането както са сега. Тази година в националния отбор имаме доста голям разширен състав и съответно конкуренция. Всички работим само с огромно желание. Най-важно за мен е класиране на Световното първенство, защото го пропуснахме доста години. Искам да играя на първото си Световно”.

Относно бъдещето си, Янева сподели: „С Кан имам още една година договори и мисля да остана там. Клубът ми във Франция няма такъв автобус, но може би това се дължи на факта, че нямаме дълги пътувания с автобус, а повече де придвижваме със самолет”.