Звездата на националния ни тим волейбол жени Ева Янева е категорична пред Гонг, че съставът ни няма какво да губи срещу Русия. Мачът с първия ни съперник на Евро`2009 в Полша е утре от 21 часа.

„От една страна е хубаво да играеш със силен съперник на старта на европейското. Няма какво да губим, вадим всичко на терена. Естествено, че има напрежение, но е важно да играем освободено, пък каквото стане”, казва красавицата от Бидгош.

Тимът ни е настанен в един хотел с останалите три отбора от нашата група С – Белгия, Беларус и Русия.

Момичетата имаха право по регламент само на една тренировка преди първия ни официален мач.

„Залата е голяма и хубава, има плакати на Европейското в целия град. Тук интересът към волейбола е огромен. Дори няколко полски фена ме търсиха за автографи, надявам се утре залата да е пълна поне наполовина”, казва още Ева докато почиваше в хотела си. Според нея мъжете са вдигнали летвата високо след шампионата в Турция и спечеления в Измир бронзов медал.

„Сега и от нас се очаква много. Говорим си непрекъснато и сме готови да дадем максимума от себе си”, заканва се Янева.

Волейболистките ни са доволни от настаняването, храната и условията, снощи късно след 23 часа местно време са били посрещнати в Бидгош. За съжаление, въпреки добрите условия хотелът не разполага с фитнес.

„Работихме много за физическата подготовка, така че може би в хода на първенството ще потърсим фитнес зала, организаторите би трябвало да ни осигурят”, смята Ева Янева.

Важното на този етап е, че тимът ни макар да не е сочен като фаворит за медалите, е сплотен и надъхан, пък каквото сабя покаже…