Една от най-добрите на терена за България в женското волейболно Гран При – Емилия Николова, изстрада завръщането си на терена, и след много контузии, възпрепятствали участието и в националния отбор през последните години, бе на ниво сега, за успехите на родните волейболистки в престижната надпревара.

„Досега не съм присъствала на такъв голям турнир с националния, по различни причини, винаги съм изпускала най-хубавите мачове, заради контузии. До последно се молех да не се случи нещо, преди да тръгнем. В Макао бе много красиво, не можех да повярвам, че ми се случва това, невероятна емоция,“ призна диагоналът.

Отборът ни пропусна да се класира на финалите на Гран При за малко, но сега ще се цели вече в Европейското: „Още ми е болно. Зависи от гледната точка. Сега ще имаме повече време да се подготвим по-добре за Европейското. Но може би и мачовете, които ни предстояха на Гран При, можеха да ни помогнат, да израснем като отбор и колектив.“

„Аз се чувствах много добре, след контузия. С помощта на момичетата и треньора, благодарна съм им, не очаквах толкова бързо връщане, благодаря за шанса. Надявам се да съм оправдала доверието им,“ коментира собственото си представяне Еми.

„Цели все още нямаме поставени, но моята лична цел е максимум във всеки мач,“ каза тя за предстоящото Европейско първенство.

Какво е усещането да побеждаваш най-добрите? „Чувството е най-вече приятно, единствено и само приятно. Да побеждаваш такива отбори, означава, че не сме кои да е, а сме един от най-силните отбори. Сега се убедихме, че ако играем добре, сплотено и заедно, няма кой да ни спре.“

Емилия Николова: Убедихме се, че ако играем добре и заедно, няма кой да ни спре

източник: fivb.org