Волейболната националка Елица Василева обяви пред Гонг, че България излиза за победа над домакина на Евро`09 Полша в Лодц утре. След като стана четвърта в света с девойките на Световното в Мексико, сега ръстовата ни състезателка е титуряр за женската ни селекция и срещу Испания постихна 10 точки. Елица и компания вече са в Топ 8 на шампионата на Стария континент.

Ето какво заяви Елиза специално за Гонг:

„Доволни сме от днешния мач. Целта беше да победим в този мач, за да малко по-освободени за утре. Всеки мач излизаме за победа и разбира се сме доволни след това както винаги.”

„Срещу Испания сме играли вече няколко пъти и определено ги познаваме по-добре. Винаги може да се представяме по-добре, но в крайна сметка победихме с 3:1 и това е най-важно. В защита играхме много добре, блокадата също ни вървеше. Може би срещу Беларус бе най-добрия ни мач. Всичко ни вървеше, бяхме задружни и настроението бе на ниво.”

„За следващия ни мач срещу Полша фактът, че залата ще бъде пълна няма да ни попречи. Даже напротив – би ни надъхала. Излизаме за победа и на всяка цена ще дадем всичко от себе си и ще играем много добре. Борим се за най-предното място в първенството.”