Министърът на спорта Свилен Нейков обяви, че държавата е изпълнила обещанието си и днес е превела 550 хиляди долара (850 хиляди лева) за провеждането на финалите на Световната лига по волейбол в Арена Армеец София.

„Държавата си спази всички ангажименти към федерацията по волейбол. Сумата от 550 хиляди долара, което прави 850 хиляди лева, беше преведена и няма да загубим домакинството на Световната лига. Всичко това го правим, за да осигурим спокойствие на треньори и състезатели за подготовката. Спазили сме всички срокове. Знаете срокът беше 1 юли. Това е единствената новина“, сподели Свилен Нейков на пресконференция.

През последните дни се появиха слухове, че страната ни може да загуби правото да проведе финалите на Световната лига, заради невнесени суми. В крайна сметка, Свилен Нейков успокои напрежението, като потвърди, че държавата е спазила обещанието си.

Министърът на спорта обяви още, че миналата година не е правена ревизия във федерацията по волейбол, а от настоящата, която тече в момента, все още няма резултат: „В момента, в който излязат резултатите, ще бъдат обявени.“